Republica Moldova marchează Ziua Drapelului de Stat

Chișinău, 27 aprilie 2021 – În Republica Moldova este marcată astăzi Ziua Drapelului de Stat, sărbătorită în fiecare an pe 27 aprilie.

Legislativul țării a marcat sărbătoarea printr-o acțiune simbolică de omagiere a Drapelului de Stat, instituit oficial pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament al Republicii Moldova. 

Cu această ocazie,  Președintele Parlamentului a adresat un mesaj către cetățeni, în special, către tinerii din Republica Moldova. 

Zinaida Greceanîi a subliniat importanța educației patriotice pentru edificarea unei generații de tineri care să fie încrezuți în perspectivele statului nostru și să-și dorească să contribuie la prosperarea lui.

”Felicit toți cetățenii cu prilejul acestei sărbători și îi îndemn să fie mândri de simbolurile statului, oriunde s-ar afla, iar măreția Drapelului nostru să crească odată cu dezvoltarea țării și creșterea bunăstării poporului Republicii Moldova”, a menționat speakerul.

În dimineața zilei de astăzi, deputații și angajații Secretariatului Parlamentului au fost întâmpinați la intrare cu stegulețe și cu alte atribute ale simbolisticii de stat.  Imagini cu drapelul și stema Republicii Moldova au fost proiectate pe ecranele din holurile instituției legislative. Pe conturile oficiale ale instituției pe rețelele de socializare, la fel, a fost lansată o campanie de informare.

Evenimente prilejuite de Ziua Drapelului au loc și în regiunile țării – Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului vor distribui materiale la subiect în instituții de învățământ și în biblioteci publice, vor organiza videoconferințe tematice.

Acțiunile  prilejuite de Ziua Drapelului de Stat, din acest an, sunt organizate în format restrâns, ținându-se cont de cerințele situației de urgență.  

La 23 aprilie 2010, Parlamentul Republicii Moldova a votat declararea zilei de 27 aprilie drept Zi a Drapelului de Stat. În această zi este marcată și Ziua Stemei de Stat.

27.04.2021 31 de ani ai Drapelului Republicii Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More