Raportul de activitate al CNA pentru anul 2021 a fost prezentat în plenul Parlamentului

Chișinău, 21 iulie 2022 – În cadrul ședinței plenare de astăzi, deputații au audiat raportul de activitate al Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru anul 2021. Informația a fost prezentată de directorul instituției, Iulian Rusu.

În anul 2021, ofițerii de investigații ai CNA au depistat 743 de infracțiuni, care țin de coruperea pasivă, traficul de influență, coruperea activă, escrocheria, abuzul de putere sau abuzul de serviciu. De asemenea, Iulian Rusu a menționat instituțiile și organizațiile în care au fost depistate cele mai multe cazuri de corupție.

RAPORTUL conține și informații despre activitatea Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI). Pe parcursul anului 2021, ARBI a aplicat sechestre pe 865 de bunuri, în valoare totală de 736 198 779 lei, dintre care aproape 70 la sută le revine bunurilor identificate în calitate de beneficiar efectiv.

Printre prioritățile pentru anul curent sunt ajustarea cadrului legal și instituțional la standardele internaționale, prevenirea și combaterea corupției în gestionarea fondurilor externe și în achizițiile publice centralizate în sănătate.   

21.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...