Proiectul privind instituirea unor măsuri suplimentare de prevenirea a răspândirii COVID-19 printre angajați urmează a fi dezbătut în lectura a doua

Chișinău, 2 decembrie 2020Proiectul privind instituirea de noi măsuri normative pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19 în rândul angajaților, precum și pentru susținerea mediului de afaceri în contextul crizei pandemice va fi prezentat în plenul Parlamentului pentru aprobare în lectura finală.

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul de modificare a Codului fiscal și altor acte legislative.

Proiectul prevede stabilirea unui regim fiscal special pentru plățile efectuate de angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului COVID-19. Acestea vor constitui surse de venituri neimpozabile.

Cheltuielile suportate de angajator pentru testarea angajaților în vederea depistării virusului urmează a fi recunoscute spre deducere în scopuri fiscale, cu condiția confirmării documentare a acestora.

Pentru lectura a doua, proiectul este comasat cu un alt proiect, prezentat de deputatul Andrian Candu, pentru instituirea unui regim special și preferențial de impozitare pentru plățile efectuate la testarea angajaților pentru identificarea virusului SARS-CoV-2.

Proiectul integral urmează a fi votat în lectura a doua, finală.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More