Proiectul de lege pentru interzicerea publicității jocurilor de noroc a fost susținut de Comisia economie, buget și finanțe

Chișinău, 10 noiembrie 2021 – Proiectul de lege prin care se urmărește interzicerea publicității jocurilor de noroc a fost susținut de Comisia economie, buget și finanțe și va fi transmis spre dezbateri în plenul Legislativului.

DOCUMENTUL propune interdicția publicității asupra loteriilor, pariurilor la competiții și evenimente sportive și altor forme de servicii din domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cele online.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Autorii argumentează că jocurile de noroc creează victime și dependență printre cele mai vulnerabile pături ale societății, inclusiv printre minori.

Dependența jocurilor de noroc are un efect devastator asupra stării financiare a populației, consideră parlamentarii.

Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, a exemplificat că zilnic, în Moldova se vând peste 1,3 de milioane de bilete de loterie, în mare parte fiind procurate de persoane vulnerabile.

”Jocurile de noroc trebuie să fie mai puțin atractive, de aceea trebuie să limităm publicitatea și să protejăm populația”, a menționat Dumitru Alaiba.

Urmează a fi modificate  Legea cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, Legea cu privire la publicitate, Codul serviciilor media audiovizuale și Codul Contravențional.

Comisia a aprobat raportul la proiect în prima lectură. Pentru lectura a doua urmează a fi înaintate amendamente cu ajustări, inclusiv pentru a atenua impactul noii legi asupra instituțiilor mass-media în legătură cu pierderea veniturilor din publicitatea jocurilor de noroc.

Anterior, proiectul a fost supus dezbaterilor publice.

10.11.2021 – Ședința Comisiei economie, buget și finanțe

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...