Proiect PSRM: Restanțele la salariile angajaților CFM să fie achitate din bugetul de stat

Chișinău, 23 aprilie 2021 – Deputații PSRM propun ca restanțele la salariile angajaților întreprinderii Calea Ferată a Moldovei (CFM) să fie achitate din bugetul de stat. Inițiativa a fost prezentată de către socialistul Oleg Lipski în cadrul unui briefing de presă.

“Propunem ajutor pentru achitarea salariilor la CFM din bugetul de stat. Inițiativa legislativă va fi înregistrată în Parlament și sperăm că va fi un imbold ca CFM să miște mai departe, oamenii să ridice salariile și să poată lucra mai departe. Dacă dispare întreprinderea strategică, este un risc foarte mare pentru economia țării”, a declarat deputatul PSRM.

Comisia de anchetă care a fost creată în Parlament la inițiativa fracțiunii PSRM a ajuns la concluzia că CFM se află acum în prag de faliment. De la 12 mii de angajați, în 2010, în prezent CFM a rămas cu 6 mii de lucrători. La ziua de astăzi, datoriile curente sunt de peste 400 de milioane de lei, iar datoriile la salarii se ridică la 108 milioane de lei.

Fracțiunea parlamentară PSRM

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More