Parlamentul a votat proiectul PSRM: în perioada stării de urgență, moldovenii nu vor achita lumina

Chișinău, 23 aprilie 2021 – Statul va acoperi cheltuielile pentru facturile la energia electrică pe perioada stării de urgență pentru toți consumatorii casnici din Republica Moldova. Proiectul PSRM a fost votat, vineri, în lectură finală, de Parlament. Documentul a fost susținut de 66 de deputați.

Deputații PSRM și-au motivat inițiativa prin dorința de a sprijini cetățenii afectați de criza socio-economice și pandemică. Inițiativa socialiștilor vizează peste 1,2 milioane de cetățeni.

Suma compensată constituie 428 de lei – câte 214 de lei pe lună, pentru fiecare gospodărie casnică. Banii vor fi achitați pentru consumul real al energiei electrice pentru lunile februarie și martie.

Ministerul Finanțelor va aloca tranșele necesare compensației în mărimi egale pe conturile furnizorilor.

Mijloacele necesare în acest scop se estimează la aproape 533 de milioane de lei. Tot astăzi, Parlamentul a votat un proiect de lege ce prevede alocarea surselor financiare necesare din bugetul de stat.

Fracțiunea parlamentară PSRM

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More