Proiect PRO MOLDOVA: interzicerea prin lege a privatizării depozitului farmaceutic de stat

PRO MOLDOVA propune introducerea unicii întreprinderi farmaceutice cu capital majoritar de stat în lista bunurilor nepasibile de privatizare, asigurând, astfel, securitatea farmaceutică a statului.

Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat astăzi de Ruxanda Glavan, deputată PRO MOLDOVA, care a menționat că este nevoie de interzicerea prin lege a jocurilor de-a privatizarea, care pun în pericol sănătatea publică.

„Securitatea farmaceutică urmează a fi realizată prin asigurarea din partea statului a unei protecții durabile a întregii comunități de orice amenințare, ce s-ar solda curezultat al activității nesatisfăcătoare a sistemului farmaceutic sau a părților componente ale acestuia”, a menționat deputata.

Amintim că, la începutul lunii martie 2020, Guvernul Republicii Moldova, a decis să scoată la privatizare Societatea pe Acțiuni „Sanfarm-Prim”, unica întreprindere farmaceutică cu capital majoritar de stat. Ulterior, la 15 iulie 2020, Guvernul și-a anulat decizia.

Menționăm că, S.A. „Sanfarm-Prim” asigură, în calitate de depozit farmaceutic, recepționarea cu titlu gratuit, precum și eliberarea cu titlu gratuit a medicamentelor și echipamentelor de protecție, donate sau achiziționate, către instituțiile medico-sanitare publice beneficiare conform distribuirii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...