Proiect PRO MOLDOVA: interzicerea prin lege a privatizării depozitului farmaceutic de stat

PRO MOLDOVA propune introducerea unicii întreprinderi farmaceutice cu capital majoritar de stat în lista bunurilor nepasibile de privatizare, asigurând, astfel, securitatea farmaceutică a statului.

Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat astăzi de Ruxanda Glavan, deputată PRO MOLDOVA, care a menționat că este nevoie de interzicerea prin lege a jocurilor de-a privatizarea, care pun în pericol sănătatea publică.

„Securitatea farmaceutică urmează a fi realizată prin asigurarea din partea statului a unei protecții durabile a întregii comunități de orice amenințare, ce s-ar solda curezultat al activității nesatisfăcătoare a sistemului farmaceutic sau a părților componente ale acestuia”, a menționat deputata.

Amintim că, la începutul lunii martie 2020, Guvernul Republicii Moldova, a decis să scoată la privatizare Societatea pe Acțiuni „Sanfarm-Prim”, unica întreprindere farmaceutică cu capital majoritar de stat. Ulterior, la 15 iulie 2020, Guvernul și-a anulat decizia.

Menționăm că, S.A. „Sanfarm-Prim” asigură, în calitate de depozit farmaceutic, recepționarea cu titlu gratuit, precum și eliberarea cu titlu gratuit a medicamentelor și echipamentelor de protecție, donate sau achiziționate, către instituțiile medico-sanitare publice beneficiare conform distribuirii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More