Proiect PAS: Asigurarea auto obligatorie (RCA) va putea fi procurată online, direct de la asigurator

Chișinău, 13 mai 2022 – Asigurarea auto obligatorie (RCA) va putea fi procurată online, direct de la asigurator. Cu o inițiativă legislativă în acest sens au venit deputații PAS Dumitru Alaiba și Victor Spînu. Intrarea în vigoare a acestui proiect de lege va duce și la ieftinirea serviciului RCA.

Deputatul PAS Dumitru Alaiba: ”Este greu de imaginat că în Republica Moldova, la moment, acest lucru nu este posibil din punct de vedere legal. Proiectul va repara această greșeală”.

Totodată, ne așteptăm ca inițiativa să ducă și la ieftinirea acestui serviciu. La moment, costul final achitat de consumatori conține și o parte (circa 30%) care rămâne la intermediari. Consumatorul trebuie să aibă dreptul să meargă direct la compania de asigurare și să achiziționeze acest serviciu”.

Deputatul PAS Victor Spînu: „Republica Moldova trebuie să devină atractivă pentru cetățeni, investitori și oaspeții ei. Avem obligația de a implementa cele mai bune soluții existente pe piață, pentru a deveni competitivi la nivel global.

Agenda digitală națională conține acțiuni importante de transformare digitală a sectoarele strategice a economiei. Vrem servicii publice mai prietenoase, disponibile atât cetățenilor din țară, cât și a celor din diasporă”.

13.05.2022Briefing de presă al președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate”

Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate”

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...