Programul Alimentar Mondial va continua să acorde asistență refugiaților ucraineni din Moldova și după ridicarea stării de urgență

Chișinău, 20 aprilie 2022 – Republica Moldova intenționează să încheie un Memorandum cu Programul Alimentar Mondial (PAM), care va crea cadrul necesar pentru susținerea refugiaților ucraineni din țara noastră chiar și după ridicarea stării de urgență.

În prezent, Programul Alimentar Mondial acordă asistență umanitară Republicii Moldova în baza Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale din 25 martie 2022.

Prim urmare, semnarea Memorandumului este necesară, pentru ca PAM să își poată continua activitatea și după ridicarea stării de urgență.

Documentul prevede importul și livrarea produselor alimentare refugiaților și familiilor gazdă. De asemenea, beneficiarii vor primi și mijloace bănești. Totodată, PAM va coordona aspectele logistice de depozitare și transportare a ajutoarelor umanitare spre primării, centre de plasament și adăposturi de urgență.

În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat inițierea negocierilor și aprobarea semnării Memorandumului cu Programul Alimentar Mondial.

După semnare, Memorandumul de înțelegere dintre Guvernul Republicii Moldova și Programul Alimentar Mondial urmează să fie ratificat de Parlament.

20.04.2022 Ședința Comisiei politică externă și integrare europeană

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...