Program inedit de 1 iunie, prezentat de Parlament

Chișinău, 01 iunie 2020 – De Ziua Internațională a Copilului, Parlamentul Republicii Moldova lansează  Tabăra parlamentară online, care propune copiilor un program de vară inedit.

Tabăra parlamentară online va include discuții și activități pe platforme de videoconferințe, inclusiv  întâlniri cu deputați în „sala virtuală” a Parlamentului, jocuri interactive, quiz-uri, simularea activităților legislative, lecții parlamentare cu invitați din secretariatele comisiilor permanente și din subdiviziunile distincte ale instituției, precum și tururi virtuale ale clădirii.  Tabăra va avea loc în perioada 15 iunie – 3 iulie 2020, cu înscriere prealabilă.

Totodată, pe parcursul zilei de astăzi, Parlamentul desfășoară un program de activități, în regim online.  Pe rețele de socializare ale instituției sunt lansate jocuri, puzzle virtual, videografice  informative destinate copiilor despre activitatea deputaților.

Angajații instituției au fost invitați să fixeze în imagini momente trăite împreună cu copiii sau nepoții lor, în cadrul unui joc, al unei activități, iar  fotografiile vor fi publicate pe rețelele de socializare ale Parlamentului.

Speakerul Zinaida Greceanîi a adresat tuturor copiilor din țară felicitări și urări de multă sănătate, bucurii și viitor senin, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.  Pe părinți și bunei i-a îndemnat să manifeste mai multă înțelegere, empatie și dragoste pentru copii și adolescenți. 

”În anul 2020, totul este altfel pentru voi, dragi copii, inclusiv această nouă vară. Probabil, a fost cea mai așteptată vacanță pe care ați avut-o vreodată. Să o trăiți vesel și să adunați puteri, energie și amintiri frumoase!”, a menționat Președintele Parlamentului în mesajul său de felicitare.

În anul 2016, Parlamentul a completat Hotărârea sa cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova cu poziția ”1 iunie – Ziua Ocrotirii Copilului”.  

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...