Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

De Ziua Internațională a Copilului adresez calde felicitări și urări de multă sănătate, bucurii și viitor senin tuturor copiilor din țara noastră.

În anul 2020, totul este altfel pentru voi, dragi copii, inclusiv această nouă vară. Probabil, a fost cea mai așteptată vacanță pe care ați avut-o vreodată. Să o trăiți vesel și să adunați puteri, energie și amintiri frumoase! 

Mă adresez părinților și buneilor cu un îndemn de a avea grijă sporită de copii pe timp de vacanță. Izolarea la domiciliu, lipsa de interacționare directă cu prietenii, regimul special al procesului educativ – au fost o încercare grea pentru copii și adolescenți, în timpul pandemiei. Acum ca niciodată au nevoie de mai multă înțelegere, empatie, conciliere și dragoste din partea Dumneavoastră. Oferiți-le cu orice ocazie!

Toate angajamentele, pe care autoritățile statului le au față de copii, alcătuiesc o singură, dar foarte mare datorie – să le garanteze copilărie fericită. De aceea, în calitate de Președinte al Parlamentului, voi insista ca și în continuare drepturile copiilor să fie subiectul prioritar în agenda de activitate a Legislativului Republicii Moldova.  

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More