Producătorii din Republica Moldova vor beneficia de avantajele desemnării produselor cu semnele de identificare a originii și calității și a celor de identificare a tradiției

Chișinău, 26 aprilie 2024 – Producătorii din Republica Moldova vor beneficia de avantajele desemnării produselor cu semnele de identificare a originii și calității – indicațiile geografice și denumirile de origine – și a celor de identificare a tradiției – specialitățile tradiționale garantate. Deputații au votat în lectura a doua un proiect de modificare a legislației în domeniu.

Documentul, elaborat de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, urmează să înlăture unele lacune din legislație și să reglementeze aspecte ce țin de dreptul la protecție și durata protecției, dreptul de utilizare și procedurile de înregistrare a semnelor de identificare a originii și calității, precum și cadrul instituțional necesar plasării pe piață a produselor cu semnele de identificare a originii și calității și a celor de identificare a tradiției. Totodată, va fi reglementată esența controlului oficial în domeniu, componentele acestuia și autoritățile care îl vor efectua.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...