Problema gestionării întreprinderilor al căror fondator este ”Apele Moldovei” a fost abordată la ședința Comisiei de control al finanțelor publice

Chișinău, 07 iulie 2020 – Comisia parlamentară de control al finanțelor publice a desfășurat, în regim online, audierea Raportului auditului performanței activității întreprinderilor de stat al  căror fondator în anii 2015-2018 a fost Agenția ”Apele Moldovei”.

Raportul a fost prezentat de Curtea de Conturi care a efectuat misiunea de audit al activității a 12 Întreprinderi de Stat ale Agenției ”Apele Moldovei”, desfășurate în anii  2015-2018. Auditul a probat gestionarea ineficientă a entităților respective care a condus la reducerea continuă a activelor, creșterea pierderilor, degradarea construcțiilor hidrotehnice.

La ședință au fost prezenți conducerea Agenției ”Apele Moldovei” și responsabili din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, care și-au prezentat viziunile asupra îmbunătățirii situației întreprinderilor respective.

Participanții la ședință au fost informați despre elaborarea unui plan de acțiuni de remediere a deficienților constatate în raportul Curții de Conturi. Termenul de raportare pentru implementarea acestora este septembrie 2020.

Igor Munteanu, președintele Comisiei de control al finanțelor publice, a dat asigurări că deputații vor monitoriza procesul de implementare a recomandărilor.

Agenția ”Apele Moldovei” este subordonată Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Audierea raportului de audit al activității întreprinderilor al căror fondator este Agenția se încadrează în funcția de control parlamentar asupra puterii executive, care este una din atribuțiile de bază ale Legislativului.

Ședința Comisiei de control al finanțelor publice – 7 iulie 2020. Ordinea de zi – https://bit.ly/2Z4WQRr .

Ședința Comisiei de control al finanțelor publice – 7 iulie 2020. Ordinea de zi – https://bit.ly/2Z4WQRr .

Опубликовано Parlamentul Republicii Moldova Понедельник, 6 июля 2020 г.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...