Comunicat de presă al Grupului parlamentar PRO MOLDOVA

Toate forțele parlamentare responsabile trebuie să-și consolideze eforturile pentru a stopa aprofundarea crizei economice și sanitare din Republica Moldova, generată de incompetența și orientarea îngust electorală a Guvernului gestionat de Igor Dodon, a declarat președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu.

Potrivit lui, după pronunțarea deciziei de astăzi a Curții Constituționale, agenda partidelor de opoziție trebuie să fie concentrată în zona așteptărilor și nevoilor cetățenilor. Concurența orgoliilor trebuie stopată, deoarece suntem în pragul unor revolte sociale din cauza sărăciei care se aprofundează, precum și a injustiției din țară. Curtea Constituțională a emis o decizie care nu lasă loc de interpretări, din acest moment trebuie încetate exercițiile de ingeniozitate juridică și instalat un Guvern capabil să relanseze economia și să asigure siguranța oamenilor în Moldova, a spus Andrian Candu.

PRO MOLDOVA cere Guvernului Chicu să-și retragă asumarea iresponsabilă din Parlament și să deblocheze activitatea principalelor instituții ale statului.

Amintim că Curtea Constituțională a statut că dizolvarea Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului Președintelui Republicii Moldova este interzisă în orice circumstanță, dizolvarea Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului Președintelui Republicii, în cazul în care în această perioadă Președintele demisionează și sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului, este interzisă, iar desfășurarea alegerilor parlamentare și a alegerilor prezidențiale (ordinare sau anticipate) în aceeași perioadă este interzisă.

Biroul de presă al PRO MOLDOVA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...