PRO MOLDOVA condamnă abuzurile coaliției PSRM-PDM, coordonată de Dodon

Deputații din PRO MOLDOVA condamnă abuzurile prin care coaliția PSRM-PDM organizează astăzi ședința Parlamentului. Cu toate acestea, PRO MOLDOVA va veni în plen și va depune toate eforturile pentru a salva cât mai curând țara de guvernarea dezastruoasă socialistă.

„Igor Dodon și oamenii lui au turnat tone de minciuni pe capul nostru. Au început o campanie de denigrare a Parlamentului și a deputaților din opoziție. Le convine să substituie valorile consfințite în Constituție cu aberații despre loialitatea oarbă pe care ar vrea ei, deputații, să o aibă față de șefii lor de partid. Problema lor este că noi nu suntem loiali niciunui președinte care a încălcat legea, nesocotește rădăcinile noastre, ne bate eroii și ne amenință cu procurorii. Noi suntem loiali țării și neamului”, a declarat președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu.

Potrivit lui, niciuna din calitățile care au ajutat alte țări să înfrunte criza nu se regăsește la membrii actualului cabinet de miniștri, iar faptul că au eșuat lamentabil este probat de nemulțumirea în creștere a oamenilor, de izolarea internațională a Republicii Moldova, de blocarea unor regiuni întregi ale țării, de sărăcia în creștere și lipsa de speranță că ar putea fi mai bine vreodată.

Andrian Candu a făcut apel la prim-ministru Chicu să demisioneze.

„În spatele cifrelor, ați uitat de oameni. Nu oamenii există pentru a face bugetul, dar bugetul public se face pentru oameni. Aveți curajul să recunoașteți că ați mers cu stângul și ați condus stângaci țara”, a spus Candu.

Totodată, liderul PRO MOLDOVA a precizat că Igor Dodon vrea un singur lucru –  să obțină un nou mandat de președinte. Respectiv, Dodon modifică regulile alegerilor, ține cu amenințări și plicuri laolaltă această pretinsă majoritate și are nevoie de Guvern pentru a cumpăra alegătorii.

„Ei vor să țină întreaga țară ostatică poftelor nesăturate de putere și îmbogățire”, a mai spus Andrian Candu.

Biroul Permanent a decis convocarea plenului Parlamentului, incluzând pe agendă moțiunea de cenzură, în lipsa raportului Guvernului și fără ca aceasta să fi fost dezbătută în comisii de către deputați, așa cum prevede Regulamentul Parlamentului. Tot astăzi, a fost anunțat că doi deputați sunt confirmați pozitiv COVID-19, iar conform normelor existente, acest lucru ar fi trebuit să impună testarea tuturor deputaților și carantină în Legislativ.

Grupul Parlamentar PRO MOLDOVA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...