PRO MOLDOVA a transpus promisiunile electorale ale candidaților într-un proiect de lege

PRO MOLDOVA înaintează un proiect de modificare a Constituției prin introducerea prevederii care obligă statul să achite pensionarilor o pensie minimă, nu mai mică decât minimul de existență.

„Minimul de existență în R.Moldova pentru anul 2020 este de circa 2100 de lei. Poiectul întregistrat de PRO MOLDOVA presupune că fiecare pensionar, indiferent de vechimea în muncă, indiferent de profesiile pe care le-a avut,  să primească o pensie de minimum 2100 de lei”, a declarat Andrian Candu.

Potrivit președintelui PRO MOLDOVA Andrian Candu, în condițiile în care toți candidații admiși în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent au făcut promisiuni similare,  susținerea acestui proiect, precum și a proiectului de modificare a legislației în acest sens este un test de responsabilitate și onestitate pentru candidații susținuți de formațiuni parlamentare. 

Modificarea legii privind sistemul public de pensii ar putea aduce beneficiile promise de candidați pensionarilor deja în următoarele luni, în timp ce modificarea Constituției va asigura un minim de existență decent pensionarilor. 

De asemenea, PRO MOLDOVA inițiază procedura de colectare a semnăturilor necesare pentru convocarea plenului Parlamentului. Facem apel către toți cei care fac promisiuni onest și responsabil în fața oamenilor, să susțină convocarea ședinței plenare la 22 octombrie curent. 

„Dacă acei candidați inscriși în cursa pentru prezidențiale sunt sinceri cu cetățenii cărora le fac promisiuni și vor să demonstreze că le pasă de acești oameni, îi invităm să semneze cererea de convocare a Parlamentului și proiectul nostru de modificare a Constituției. Îi invităm să demonstreze oamenilor că aceste promisiuni pot să fie îndeplinite fără ca cineva anume să câștige alegerile. Este un test al sincerității pentru toți cei care au intrat în cursa electorală”, a declarat Andrian Candu.

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...