Primul tur ghidat, după ridicarea restricțiilor pentru vizite în Parlament, a avut loc astăzi    

Chișinău, 21 martie 2022 – Primul tur ghidat, după ridicarea restricțiilor pentru vizite în Parlament, a avut loc astăzi.

Elevii clasei a X-a de la Liceul Teoretic ”Budești”, însoțiți de directorul instituției, au efectuat o vizită de informare la Parlamentul Republicii Moldova în cadrul unui tur ghidat. 

Turul ghidat a început la parter, cu prezentarea machetei Parlamentului, realizată la scara 1:50, și a continuat la Muzeul Parlamentului, unde vizitatorii s-au familiarizat cu istoria și activitatea Legislativului.

A urmat vizitarea sălii Europa și sălii de ședințe plenare – cea mai mare și cea mai importantă sală din edificiul Parlamentului.

Deputatul Sergiu Lazarencu a răspuns la întrebările elevilor, le-a explicat care este rolul unui parlamentar și ce presupune activitatea legislativă.

”Parlamentul este despre oamenii care-și doresc să schimbe societatea în mai bine și  care au viziune cum să promoveze legi în beneficiul cetățenilor. Este foarte important ca prin propriul exemplu să motivăm tânăra generație să se implice și să conștientizeze că lucrurile se întâmplă atunci când oamenilor le pasă și fac acțiuni pentru a schimba aceste lucruri”, a subliniat Sergiu Lazarencu.

Vizitele de informare în clădirea Parlamentului au fost reluate, odată cu relaxarea măsurilor de sănătate publică de către autorități.

Acestea sunt organizate în zilele de luni, marți și miercuri, cu excepția zilelor în care sunt desfășurate ședințe plenare. Vizitele de informare ghidate sunt gratuite, au o durată de 45 de minute și se realizează, la solicitare, în limbile română, rusă sau engleză.

În zilele imediat următoare Parlamentul va organiza tururi ghidate pentru grupuri de copii refugiați din Ucraina.   

21.03.2022 Vizită de informare  la Parlamentul Republicii Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...