Primarilor din municipiul Chișinău, inclusiv edilului capitalei Ion Ceban, le-au fost conferite Diplome ale Parlamentului

Chișinău, 01 februarie 2021 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a înmânat, astăzi, Diplome de gradul I ale Parlamentului, conferite primarilor localităților din componența municipiului Chișinău, inclusiv edilului capitalei Ion Ceban.  

Distincțiile le-au fost acordate în semn de recunoștință și înaltă apreciere a devotamentului și profesionalismului, precum și cu prilejul sărbătorii profesionale ”Ziua autonomiei locale şi a lucrătorului din administrația publică locală”.

Speakerul i-a felicitat pe oaspeți, dar și pe toți reprezentanții Administrației Publice Locale de nivelul I și II din Republica Moldova,  cu ocazia Zilei autonomiei locale şi a lucrătorului din administrația publică locală, marcată astăzi.

”Mulți dintre Dumneavoastră aveți o experiență foarte bogată, nu sunteți la primul mandat, iar acest fapt înseamnă că oamenii vă votează pentru spiritul de gospodar, pentru că contribuiți la o viață mai bună a cetățenilor. Vă mulțumim pentru munca depusă în oraș și în suburbii – împreună cu Dumneavoastră putem contribui la dezvoltarea modernă a municipiului Chișinău și a întregii țări”, a declarat Zinaida Greceanîi.

În numele tuturor primarilor din municipiul Chișinău, Primarul General Ion Ceban a mulțumit Președintelui Parlamentului pentru aprecierea activității administrației locale din municipiu.

”Este meritul nu doar al nostru, dar și al tuturor angajaților care muncesc din oficiu sau în teren, 24 din 24 de ore pentru a soluționa problemele cetățenilor”, a remarcat Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban. 

Tot astăzi, Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a semnat diplome ale Parlamentului acordate mai multor primari de localități din diferite raioane ale țării.     

Pe 1 februarie 1998, în Republica Moldova a intrat în vigoare Carta europeană a autonomiei locale – document de referință în garantarea și protejarea drepturilor autorităților locale și regionale. Cu acest prilej, în anul 2012 a fost instituită Ziua autonomiei locale şi a lucrătorului din administrația publică locală.

01.02.2021 Ceremonia de înmânare a  Diplomelor Parlamentului primarilor localităților din  municipiul Chișinău

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldov

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...