Prima sesiune a taberei parlamentare online s-a încheiat

Chișinău, 19 iunie 2020 – Prima sesiune a taberei parlamentare online s-a încheiat astăzi.

În ultima zi, cei 35 de participanți, cu vârsta cuprinsă între 10-12, au discutat despre inițiative de mediu, cum se pot implica în proiecte ecologice și cum pot face față provocărilor pandemiei. De asemenea, copii au ținut discursuri publice în cadrul laboratorului de idei despre ce ar întreprinde pentru țară dacă ar fi deputați și au discutat cu Secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu.

Secretarul general al Parlamentului a mulțumit copiilor pentru participare și implicare activă în cadrul taberei, s-a interesat de impresiile acestora și le-a urat vacanță frumoasă în continuare. Adrian Albu a menționat că fiecărui participant îi va fi expediat prin poștă certificatul de participare la tabără.

Pe parcursul celor cinci zile, copiii au vizitat virtual clădirea Parlamentului, au discutat online cu deputatul Dinu Plîngău, în cadrul activităților interactive au  primit informații despre istoria parlamentarismului, activitatea procesului legislativ și a subdiviziunilor instituției. Activitățile zilnice au inclus diverse tematici la care au fost invitați reprezentanți ai Secretariatului și comisiilor parlamentare, ai Băncii Naționale a Moldovei, Comisiei Naționale a Pieței Financiare, precum și jurnalista Oxana Mititelu de la postul public de televiziune ”Moldova 1”.

Tabăra parlamentară online a fost organizată de Legislativ pentru prima dată. Cele trei sesiuni, dedicate categoriilor de vârstă 10-12 ani, 13-15 ani și 16-18 ani se desfășoară în perioada 15 iunie – 3 iulie curent. Durata unui curs este de cinci zile lucrătoare.

G76Q6224

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...