Audieri publice cu privire la evaluarea ex-post de impact asupra Legii privind accesul la informație

Chișinău, 19 iunie 2020 – Comisia parlamentară „Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media” organizează audieri publice cu privire la evaluarea ex-post de impact asupra Legii privind accesul la informație.

Scopul evaluării ex-post de impact vizează evaluarea în întregime a Legii privind accesul la informație, prin analiza îndeplinirii scopului și a obiectivelor legii și a eficienței în practică a normelor din legea supusă evaluării, precum și identificarea problemelor / lacunelor existente în procesul implementării legii în cauză.

Audierile publice vor avea loc în regim on-line, în ziua de luni, 29 iunie 2020, ora 15.00.

Astfel, Comisia invită părțile interesate să participe la evenimentul preconizat și, în cazul în care doriți să interveniți în cadrul audierilor, rugăm să ne informați suplimentar odată cu confirmarea participării.

Vă rugăm să confirmați participarea (nume, prenume, organizația și adresa de e-mail), pînă la 26 iunie 2020, ora 16.00, la adresa electronică: natalia.bantus-gurduza@parlament.md.

În același context, Comisia parlamentară de profil invită în mod repetat toate părțile interesate, ca până la audierile publice din 29 iunie 2020 să participe la evaluarea respectivă, prin următoarele modalități alternative:

  1. Expunerea în formă scrisă a observațiilor / punctului de vedere cu privire la: (a) modul de implementare în practică și eficiența / funcționalitatea normelor legii evaluate, (b) problemele, cauzele și motivele care generează eventual inaplicabilitatea unor prevederi ale legii, (c) propuneri / recomandări ce au drept scop modificarea și îmbunătățirea legislației în domeniul accesului la informație, și expedierea acestora la adresa electronică: evaluare.legea982@gmail.com   sau 
  2. Completarea unui chestionar de evaluare, ce poate fi găsit accesând următorul link: https://forms.gle/U8NWCgYrHfmPBxqi8

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...