Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei ONU

Pe 24 octombrie sărbătorim Ziua ONU. În anul curent întâmpinăm această zi aniversară cu îngrijorare și cu multă speranță. 

Confruntarea cu pandemia a demonstrat dramatic că eforturile spontane unilaterale sunt zădarnice și că este imperativă cooperarea strânsă în lupta cu acest inamic invizibil. Alianța între popoare și state în lupta cu COVID-19 a devenit prioritară în agenda Organizației Națiunilor Unite.

Suntem recunoscători ONU, în special, Organizației Mondiale a Sănătății, pentru susținerea Republicii Moldova în combaterea pandemiei și pentru munca uriașă depusă pe plan global. În aceste vremuri dificile, ne solidarizăm cu OMS în eforturile sale de gestionare a crizei de sănătate și de găsire a remediilor așteptate de întreaga lume.

Totodată, suntem solidari cu cei aproape 42 de milioane de oameni confirmați pozitiv și cu cei peste 30 de milioane de oameni recuperați, în toată lumea.  O spun în cunoștință de cauză – pe lângă tratamentul corect și condițiile igienico-sanitare bune, pacienții au nevoie de compasiune și susținere morală.

Este o coincidență simbolică că tot astăzi, la nivelul ONU, este marcată Ziua Mondială a Dezvoltării Informaționale. Consider foarte important ca, în paralel cu extinderea vertiginoasă a surselor și instrumentelor de informare, oamenii în orice colț al lumii să fie informați corect, să tragă concluzii veridice și astfel să-și sporească gradul de protecție și de securitate. Minte sănătoasă în corp sănătos. Această înțelepciune și-a recăpătat actualitatea de altă dată.

Profit de ambele prilejuri pentru a accentua aprecierea față de parteneriatul excelent dintre Parlamentul Republicii Moldova și agențiile ONU și pentru a exprima disponibilitatea noastră de a colabora în continuare în numele păcii și securității oamenilor.    

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More