Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov

Chișinău, 23 iulie 2020 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov. 

Interlocutorii au abordat aspecte privind colaborarea dintre Moldova și Rusia, inclusiv cooperarea interparlamentară, coordonarea acțiunilor în combaterea pandemiei COVID-19 și susținerea cetățenilor ambelor state în acest context dificil.

Zinaida Greceanîi a remarcat că, deși criza pandemică a ajustat colaborarea dintre țările noastre pe plan bilateral și internațional, rămâne constant caracterul strategic al cooperării moldo-ruse și prieteniei între popoarele noastre, precum și interesul autorităților Moldovei pentru consolidarea continuă a acestora. 

În altă ordine de idei, a fost discutată situația politică din țara noastră și activitatea forului Legislativ.  Speakerul l-a informat pe ambasadorul rus despre încheierea sesiunii de primăvară-vară din anul curent, menționând totodată că deputații continuă activitatea, inclusiv în cadrul comisiilor permanente.   

Părțile au discutat și alte subiecte importante de actualitate ale cooperării dintre autoritățile Republicii Moldova și Federației Ruse, pledând pentru continuarea și intensificarea interacțiunii moldo-ruse pe toate dimensiunile.    

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...