Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu Șeful statului și cu Prim-ministrul țării au depus flori la Monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt

Chișinău, 27 august 2021 – Președintele Paramentului, Igor Grosu, împreună cu Președintele țării, Maia Sandu, și Prim-ministrul Natalia Gavrilița, au depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. În calitate de oaspete înalt, la ceremonie a participat Președintele Poloniei, Andrzej Duda.

Ceremonia a făcut parte din suita evenimentelor festive dedicate Sărbătorii Naționale – Ziua Independenței Republicii Moldova.

La solemnitate au participat, de asemenea, deputați și membri ai Guvernului, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în țara noastră, alți demnitari. 

După ceremonia depunerii de flori, conducerea țării și înalții oaspeți vor urmări, în Piața Marii Adunări Naționale, Parada Militară dedicată celei de-a 30-a aniversari a independenței Republicii Moldova.

Declarația de Independență a Republicii Moldova a fost adoptată și semnată de 278 deputați la 27 august 1991.

În contextul celei de-a 30-a aniversări a Independenței, în incinta Parlamentului au fost vernisate, în cadrul unei expoziții tematice, acte originale care au tangență cu perioada creării și afirmării țării ca stat independent. Printre documentele vernisate se regăsesc Declarația de Independență restabilită după evenimentele din 2009, inclusiv lista deputaților poporului din Republica Moldova din anii 1990-1994 care au votat-o, cele mai importante legi adoptate de Parlamentul Independenței care au pus bazele statului independent, stenograma ședinței din 27 august 1991, etc.

27.08.2021 30 de ani ai independenței: Ceremonia depunerii de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...