Cu prilejul aniversării a 30 de ani de Independență, deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

Chișinău, 27 august 2021 – Cu prilejul aniversării a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova, deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, alături de consilierii municipali, activiștii Partidului Socialiștilor și membrii “Gărzii Tinere”, au depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală.

Într-un mesaj către cetățeni, liderul socialiștilor, Igor Dodon a subliniat că Moldova trebuie iubită și protejată.  Igor Dodon a venit și cu un îndemn către compatrioții săi,  să nu abandoneze speranța, să nu renunțe la propria țară, să nu înceteze să trăiscă, să muncească și să viseze la un viitor mai bun în țară și pentru țară”.

Cu 30 de ani în urmă, la 27 august, 1991, Parlamentul Moldovei, în baza hotărârii Marii Adunări Naţionale din oraşul Chişinău, a adoptat „Declaraţia de Independenţă”. Potrivit acesteia Moldova devine stat suveran şi „liber să-şi hotărască prezentul şi viitorul, fără nici un amestec dinafară, în conformitate cu idealurile şi năzuinţele sfinte ale poporului în spaţiul istoric şi etnic al devenirii sale naţionale”.

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More