Președintele Parlamentului Igor Grosu a discutat cu Președintele Adunării Parlamentare a OSCE, Margareta Cederfelt

Chișinău, 20 aprilie 2022 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, împreună cu deputații Vladimir Bolea și Ion Groza, a avut o întrevedere cu Președintele Adunării Parlamentare a OSCE, Margareta Cederfelt, la care a participat și Claus Neukirch, Șeful Misiunii OSCE în Moldova.

În cadrul întrevederii a fost făcut un amplu schimb de opinii privind evoluția situației din Republica Moldova în contextul invaziei Federației Ruse în Ucraina și riscurile generate de aceasta  pentru securitatea politică,  economică, umanitară. 

În acest context, a fost înalt apreciat efortul Republicii Moldova care și-a asumat responsabilitatea de a găzdui un număr mare de refugiați, în special, copii, femei, persoane în etate.  

Președintele Parlamentului a reiterat angajamentul țării noastre de a oferi și în continuare tot suportul necesar cetățenilor ucraineni: „Facem tot ce ne stă în puteri pentru integrarea lor socială, educațională, angajarea în câmpul muncii. Vom continua fără nicio rezervă să îi ajutăm”.

Interlocutorii au discutat și despre regiunea transnistreană. Președintele Parlamentului a accentuat că autoritățile Republicii Moldova monitorizează cu atenție evoluțiile din regiunea transnistreană a țării. 

”Așteptăm ca lucrurile să rămână în continuare calme, este important ca toți cetățenii noștri, indiferent pe care mal al Nistrului s-ar afla, să fie în siguranță și să le fie respectate drepturile”, a menționat șeful Legislativului.    

Un alt subiect abordat a fost  agenda de reforme din țara noastră. 

”Dincolo de situația extrem de complicată legată de invazia Rusiei în Ucraina, de atrocitățile acestui război, agenda politicii interne a țării noastre rămâne aceeași. Combaterea corupției, reforma justiției, consolidarea instituțiilor rămân prioritare”, a subliniat Președintele Parlamentului. 

Igor Grosu a mai comunicat despre evoluțiile în procesul integrării europene a Republicii Moldova, în prezent autoritățile sunt în proces de completare a chestionarului de aderare la UE.

20.04.2022 Întrevederea Președintelui Parlamentului Igor Grosu cu Margareta Cederfelt, Președintele Adunării Parlamentare a OSCE

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...