Președintele Parlamentului, Igor Grosu a discutat cu Claus Neukirch, Șeful Misiunii OSCE în Moldova

Chișinău, 8 septembrie 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, sa întâlnit cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch. La întrevedere a participat și consilierul politic din cadrul Misiunii OSCE la Chișinău, Paolo Tatti.

În cadrul întâlnirii, s-a făcut un schimb de opinii privind evoluţiile în procesul de reglementare transnistreană şi a măsurilor ce urmează a fi întreprinse în viitorul apropiat.

S-a vorbit și despre problema plăcuțelor cu numere neutre și a fost exprimată speranța că împreună se va găsi o soluție, astfel încât cetățenii simpli să nu aibă de suferit.

De asemenea, s-a discutat despre situația pandemică din Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană. ”Chișinăul va continua să contribuie la bunăstarea și ocrotirea sănătății locuitorilor din stânga Nistrului”, a subliniat Președintele Parlamentului.

În cadrul discuției au fost abordate și alte subiecte de interes de pe agenda de colaborare cu OSCE, cum ar fi respectarea drepturilor omului pe malul stâng al Nistrului și provocările de securitate din țară și din regiune.

 “Mizăm pe oferirea asistenței și expertizei necesare din partea reprezentanților OSCE autorităților de la Chișinău, astfel ca cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului să beneficieze de libera circulație, fără a îngrădi accesul la serviciile din toate sferele sociale, inclusiv din sistemul medical și al educației”, a menționat Igor Grosu.

Șeful Misiunii OSCE a confirmat deschiderea organizației în continuarea unei bune colaborări și disponibilitatea de a oferi tot sprijinul Republicii Moldova în efortul autorităților focusat pe interesul cetățenilor.

08.09.2021 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Șeful Delegației UE în Moldova, Jānis Mazeiks

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More