Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comemorat eroii celui de-al Doilea Război Mondial

Chișinău, 9 mai 2024 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu Președinta țării, Maia Sandu, Comisarul european Johannes Hahn, deputați și veterani au depus, astăzi, flori la Complexul Memorial „Eternitate”, comemorând victimele celui de-al Doilea Război Mondial.

„Omenirea ar trebui să învețe că în orice război nu există învingători. Pierd toate părțile și, cel mai tragic, sunt viețile omenești care se pierd și nu pot fi recuperate. Rămâne durerea și amintirea care marchează generații și destine. Aceasta este lecția pe care trebuie să o învățăm, uitându-ne și la ceea ce se întâmplă în proximitatea noastră”, a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În mesajul său, șeful legislativului a mai menționat că, astăzi, este o ocazie în plus să ne amintim de cei care au contribuit la aducerea păcii în Europa, iar noi trebuie să o păstrăm, să vorbim cât mai mult despre acest lucru și să transmitem aceste mesaje generațiilor viitoare.

Zilele trecute, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, l-a vizitat pe veteranul de război Constantin Cojocari, din satul Sofia, raionul Hîncești, care, recent, a împlinit onorabila vârstă de 105 ani. În perioada 1942 – 1944, Constantin Cojocari a fost pe front ca telegrafist în Armata Română. După război, a fost deportat în Siberia, unde s-a aflat timp de nouă ani. În toți acei ani nu a uitat de casă, iar, la mii de kilometri distanță, a luptat pentru dreptate, familie și valori.

Șeful legislativului a remarcat că povestea de viață a lui Constantin Cojocari este una reprezentativă pentru oamenii acestei epoci și că este de datoria noastră să-i onorăm, să le ascultăm sfaturile și să facem tot posibilul să păstrăm pacea la noi acasă. „Am avut privilegiul să-l vizitez și să-i mulțumesc pentru exemplul său de viață, curajul din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar și pentru că a transmis adevărate lecții de onoare copiilor, nepoților, vecinilor, sătenilor, colegilor de muncă”, a subliniat speakerul Igor Grosu.

440746013_898906858914882_2879336241297623018_n

În acest an se împlinesc 79 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

09.05.2024 - Depuneri flori la Complexul Memorial „Eternitate”

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...