Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried

Chișinău, 27 septembrie 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu s-a întâlnit cu Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried, care se află la început de misiune diplomatică. Cei doi oficiali au abordat perspectivele de cooperare moldo-suedeză la nivel bilateral.

Igor Grosu a mulțumit Guvernului Suediei pentru asistența constantă acordată țării noastre în mai multe domenii, inclusiv în eforturile de combatere a pandemiei Covid-19. În ultimele două decenii, Suedia a fost un partener dedicat agendei de dezvoltare și reformă a Moldovei, în special în transformarea digitală, egalitate de gen, incluziune.

„Apreciem înalt relația de parteneriat stabilită între Moldova și Suedia, statul nostru beneficiind de suport continuu atât pe dimensiunea implementării reformelor sectoriale, integrarea în UE, cât și prin intermediul programelor de asistență pentru cetățenii Republicii Moldova. Ne dorim în continuare ca aceste proiecte să fie resimțite de toți cetățenii noștri”. În context, Președintele Parlamentului și-a exprimat încrederea că parteneriatul dintre cele două țări va continua și pe durata mandatului noului ambasador suedez în țara noastră, subliniind, astfel, importanța asistenței și a expertizei în domeniile prioritare. 

De asemenea, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor de actualitate de pe agenda OSCE. Potrivit șefului Legislativului, autoritățile de la Chișinău vor depune eforturile necesare în promovarea unei politici bazate pe un dialog strategic, pașnic, iar unicii beneficiari vor fi cetățenii de pe ambele maluri ale râului Nistru.

La final, Ambasadoarea i-a urat succes Președintelui Parlamentului în exercitarea funcției, reiterând deschiderea Suediei de a oferi tot sprijinul în parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova și de avansare în procesul de implementare a reformelor de dezvoltare a țării noastre.

27.09.2021 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More