Președintele Parlamentului a discutat subiecte de interes comun cu vicepreşedinta Bundestagului Germaniei

Chișinău, 16 februarie 2024 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi subiecte de actualitate și de interes comun cu vicepreşedinta Bundestagului Republicii Federale Germania, Katrin Göring-Eckardt. Șeful legislativului a remarcat cooperarea activă între grupurile parlamentare de prietenie din cele două țări, care permite discuții și schimburi de opinii pe diverse subiecte.

„Reforma justiției, combaterea falsurilor și lupta cu oligarhii reprezintă și un angajament dat cetățenilor, dar și un angajament în parcursul nostru european. Legislativul este plenar angajat să realizeze în totalitate cele 3 recomandări rămase ale Comisiei Europene”, a subliniat Igor Grosu.

Șeful legislativului a subliniat că experiența Germaniei este utilă, convenind ca cele două țări să colaboreze în combaterea fenomenului dezinformării. Totodată, Președintele Parlamentului a făcut o trecere în revistă a proiectelor prin intermediul cărora Germania, în ultimii 3 ani, a sprijinit eforturile de transformare a Republicii Moldova în domenii precum buna guvernare, dezvoltarea regională, agricultură, eficiență energetică, apărare și ordine publică. În context, Igor Grosu și-a exprimat recunoștința că, începând cu 1 mai, o companie aeriană germană low cost va opera zboruri către Köln și Stuttgart. „Mizăm ca pe piața din Republica Moldova să vină investitori germani, pentru că dezvoltarea economiei și atragerea investițiilor este o altă prioritate a noastră”, a mai spus Președintele Parlamentului la întrevederea cu vicepreşedinta Bundestagului Germaniei.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...