Curtea de Conturi va fi supusă auditului financiar extern

Chișinău, 16 februarie 2024 – Membrii Comisiei de control al finanțelor publice au aprobat, la ședința din această săptămână, caietul de sarcini pentru achiziția serviciilor de audit financiar extern al situațiilor financiare ale Curții de Conturi. Auditul extern va fi realizat pentru perioada anilor 2019-2023, în conformitate cu standardele recunoscute internațional.

Potrivit Legii privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, Parlamentul urmează să selecteze o organizație de audit independentă. Unul dintre criteriile de selectare ale organizației de audit va fi cel mai bun coraportul preț-calitate.

Președinta Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, a menționat că în bugetul Parlamentului pentru anul curent au fost prevăzute mijloace financiare pentru realizarea auditului financiar extern al Curții de Conturi. „O astfel de practică a avut deja loc în cadrul Curții de Conturi, când a fost realizat auditul situațiilor financiare pentru anii 2016-2019”, a declarat Tatiana Cunețchi. Caietul de sarcini elaborat urmează a fi prezentat Secretariatului Parlamentului pentru demararea procedurii de achiziție publică.

Auditul extern al situațiilor financiare ale Curții de Conturi presupune examinarea veridicității rapoartelor financiare privind executarea bugetului Curții de Conturi pentru anii 2019-2023, corespunderea acestuia cu reglementările de raportare financiară în sectorul bugetar, precum și conformitatea operațiunilor economico-financiare efectuate.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...