Președintele Parlamentului a discutat cu reprezentanții Institutului Național Democratic

Chișinău, 7 octombrie 2020 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere, în regim online, cu echipa Institutului Național Democratic (NDI) din Washington, care efectuează o analiză a situației din țara noastră în context preelectoral.  

În discuție, speakerul a subliniat importanța și rolul Parlamentului în asigurarea unui proces electoral corect, echidistant, transparent și egal pentru fiecare concurent înregistrat în cursa prezidențială. ”Alegerile prezidențiale trebuie să fie transparente și corecte. Suntem deschiși pentru participare la scrutin a unui număr cât mai mare de observatori străini”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Totodată, Președintele Parlamentului s-a referit la protecția sănătății alegătorilor în cadrul procedurii de vot, implementarea  cu strictețe de către Comisia Electorală Centrală a tuturor cerințelor epidemiologice și respectarea normelor sanitare.

La rândul lor, reprezentanții Institutului Național Democratic au menționat că în urma analizei pe care o vor efectua vor lansa un raport cu constatări și recomandări pentru autorități. În context, ei s-au interesat despre ultimele modificări ale Codului electoral, despre organizarea procesului de vot în regiunea transnistreană și diasporă, asigurarea participării femeilor și a minorităților etnice în campaniile electorale, precum și implicarea mass-media în reflectarea scrutinului electoral prezidențial.

Institutul Național Democratic (NDI) este o organizație neguvernamentală, care răspunde aspirațiilor oamenilor din întreaga lume de a trăi în societăți democratice care recunosc și promovează drepturile fundamentale ale omului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...