Președintele Parlamentului a anunțat prioritățile pentru sesiunea de iarnă

Chișinău, 15 ianuarie 2020 – O prioritate pentru Parlament în următoarea perioadă va fi monitorizarea legilor adoptate la finalul sesiunii de toamnă-iarnă, în special, cele sociale și economice, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

La conferința de presă susținută împreună cu Președintele Republicii Moldova și Prim-ministrul, Președintele Parlamentului a anunțat că din 17 ianuarie, deputații își vor relua activitatea, conform dispoziției șefului Legislativului. Urmează să fie examinate mai multe proiecte înregistrate de Guvern, deputați, precum și noile inițiative sociale înaintate de șeful statului. ”Este foarte bine că lucrăm toți într-o echipă. Președinția, Guvernul și Parlamentul sunt într-o echipă, o echipă bună și consolidată care își coordonează activitatea în interesul cetățenilor”, a spus Zinaida Greceanîi.

Președintele Parlamentului a precizat că deputații au mult de muncit în comisii, iar ședințele în plen ale Parlamentului vor fi reluate, conform prevederilor constituționale, la începutul lunii februarie.

În conformitate cu Regulamentul Parlamentului, Legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Direcția generală comunicare și relații publice, Parlamentul Republicii Moldova

P V (958)

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More