Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie a inițiat seria de consultări

Miercuri, 25 iunie, Chișinău – Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie a inițiat seria de consultări cu factorii de decizie privind situația pandemiei de COVID-19 în Republica Moldova, identificarea problemelor și măsurile de soluționare.

Prima rundă de consultări a avut loc astăzi la ora 12.00 cu ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale doamna Viorica Dumbrăveanu, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecție Socială domnul Constantin Rîmiș și directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică domnul Nicolae Furtună. În cadrul ședinței a fost ascultată informația cu privire la situația actuală privind situația pandemiei de COVID-19, fiind evidențiate problemele cu care s-a confruntat sistemul de la debutul pandemiei și care sunt măsurile ce vor fi întreprinse de ministerul de ramură în vederea gestionării situației complicate din țară.

Astfel, ministrul Viorica Dumbrăveanu a precizat că în timp restrâns se va veni cu prezentarea Planului de urgențe în sănătate, se va elabora Strategia domeniul de sănătate din Republica Moldova pe următorii 5-10 ani, se vor depune eforturi de consolidare a capacităților Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, va avea loc evaluarea capacităților managementului spitalicesc de toate nivelurile cu propuneri de ordin legislativ și normativ, inclusiv.

La orele 15.00 a avut loc întrevederea cu directorul Biroului de țară a Organizației Mondiale a Sănătății domnul Igor Pocanevici și experta OMS Moldova Stela Gheorghița. Domnul Pocanevici a remarcat necesitatea acordării atenției sporite la acțiunile de răspuns COVID-19, în special a stabilirii criteriilor clare și dure cu privire la procesul de înlesnire a măsurilor de carantină și restricții, aplicate la începutul epidemiei în Republica Moldova, în special, la redeschiderea instituțiilor preșcolare și școlilor; necesitatea consolidării capacităților de coordonare în instituții a măsurilor de protecție personale și colective; promovarea respectării stricte a măsurilor de protecție personale.

Comisia protecție socială, sănătate și familie, în urma consultărilor, va elabora și adopta în cadrul ședințelor comisiei un set de propuneri cu privire la măsurile necesare de redresare a situației generată de pandemia de COVID-19 și urmările acesteia în Republica Moldova.

24.06.2020 Ședința de lucru a președintelui Comisiei protecție socială, sănătate și familie

Comisia protecție socială, sănătate și familie

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...