Președinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Doina Gherman participă la conferința științifică „Drepturile omului într-un secol digitalizat”

Președinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice, dna Doina Gherman, aliniindu-se la Campania „Stand Up for Human Rights – Recover Better” („Apară drepturile omului – pentru o recuperare mai bună) participă la conferința științifică cu genericul „DREPTURILE OMULUI ÎNTR-UN SECOL DIGITALIZAT”. Evenimentul este organizat de Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău și are loc în contextul celebrării celei de a 72-a aniversare de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului, care este marcată la nivel mondial în fiecare an la data de 10 decembrie, și cu ocazia aniversării jubileului de 40 ani de la fondarea Colegiului.

Dna Doina Gherman a realizat un spot video prin intermediul căruia vine cu un apel către tinerii participanți la conferința științifică de a se implica în procesul de apărare a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, prin cercetare și inovare continuă.

Mesajul transmis de către președinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice este că generația tânără trebuie să beneficieze de toate instrumentele majore în domeniul drepturilor omului. Or, acestea includ protecția și promovarea libertății de exprimare, a dreptului la educație și dreptului de a învăța despre libertățile fundamentale ale omului.

Acest tip de comunicare cu studenții va contribui la motivarea tinerilor de a fi mai puternici, mai determinați, mai ambițioși, mai pasionați, mai incluzivi și mai conștienți. Iar, respectarea drepturilor  și libertăților acestor tineri le va permite să viseze și să aspire spre noi succese.

Comisia drepturile omului și relații interetnice

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More