Perspectivele de dezvoltare a justiției, discutate cu fostul procurorul general al Ucrainei, Ruslan Ryaboshapka

Chișinău, 19 noiembrie 2021 – Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a avut o întrevedere cu fostul procuror general al Ucrainei, Ruslan Ryaboshapka. La eveniment au mai participat deputații Ana Calinici, Vasile Grădinaru și Igor Chiriac.

Discuțiile s-au axat pe oportunitățile reformării justiției, care este una dintre prioritățile Parlamentului de legislatura a XI-a. Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a menționat că eforturile de reformare a justiției trebuie să se soldeze cu un sistem care să se bazeze pe corectitudine, eficiență și echitate. ”Suntem determinați să avansăm în reformarea acestui sector și în combaterea corupției,” a menționat Olesea Stamate.

De asemenea, participanții la întrevedere au mai discutat despre evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor. Fostul procuror general al Ucrainei, Ruslan Ryaboshapka, a vorbit despre experiența autorităților de la Kiev în acest domeniu și și-a exprimat disponibilitatea de a oferi suport și consultanță țării noastre.   

19.11.2021 - Întrevederea președintei Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, cu ex-Procurorul general al Ucrainei, Ruslan Ryaboshapka

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...