Deputatul Alexandr Suhodolski participă la reuniunea Comisiei permanente a AP SEECP

Chișinău, 22 noiembrie 2021 – Deputatul Alexandr Suhodolski, șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Statelor Membre ale Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (AP SEECP), participă, astăzi, la reuniunea Comisiei permanente a AP SEECP.

Evenimentul se desfășoară în regim online și a întrunit participanți din statele membre ale SEECP și funcționari din cadrul Consiliului Cooperării Regionale.

În cadrul reuniunii sunt prezentate prioritățile președinției în exercițiu a Greciei, țară care a preluat acest mandat la 1 iulie 2021 și îl va deține până în iulie 2022.

De asemenea, agenda include discuții la tema ”Stadiul cooperării regionale – oportunități și provocări” care vizează probleme comune de actualitate precum combaterea pandemiei, promovarea democrației și drepturilor omului, contracararea terorismului, protecția mediului, etc.  

Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) a fost inițiat în 1996. Forumul regional își propune să consolideze relațiile de bună vecinătate între statele din sud-estul Europei și să transforme această regiune într-o zonă de pace, securitate, stabilitate și cooperare, cu scopul principal de integrare deplină în Europa şi structurile euro-atlantice. SEECP este constituit din 13 state membre. Moldova a aderat la această organizație regională în anul 2006.

Din 2008, mecanismul de cooperare regională în cadrul SEECP a fost modernizat instituțional odată cu înființarea Consiliului de Cooperare Regională (RCC).

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...