Pentru o zi, Parlamentul a fost gazda participanților la tabăra ”DOR”

14 august 2020 – Parlamentul Republicii Moldova a găzduit, astăzi, vizita participanților la Programul guvernamental ”Diasporă. Origini. Reveniri” (”DOR”), care pentru prima oară se desfășoară în regim online, având ca generic „Un altfel de DOR: la distanță, dar totuși împreună!”.

La discuția cu deputații și funcționarii din cadrul Parlamentului au participat copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani din diasporă, dar și din țară.

Participanții, întruniți pe o platformă de comunicare virtuală, s-au familiarizat cu activitatea Parlamentului, au fost informați despre funcțiile și atribuțiile de bază ale instituției, dar și despre modalitățile de comunicare cu oamenii. Agenda a cuprins activități interactive privind funcționarea organului legislativ suprem al țării, un tur virtual ghidat al clădirii Legislativului și o sesiune de întrebări – răspunsuri cu deputații Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, aleși pe circumscripții uninominale din afara țării Galina Sajin și Dumitru Alaiba, precum  și deputatul Fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Nicolae Pascaru.

Fiecare dintre deputați au vorbit despre activitățile zilnice pe care le desfășoară, despre inițiativele legislative la care lucrează, au îndemnat tinerii taberei guvernamentale DOR să fie activi, să se implice în procesul decizional și să nu-și uite rădăcinile și baștina părinților.

În deschiderea evenimentului, participanții au fost salutați de secretarul general adjunct al Parlamentului, Igor Klipii. ”Chiar dacă este o vizită online, suntem deschiși și bucuroși să vă putem găzdui. Vă invităm să urmăriți și în continuare activitățile Parlamentului”, a menționat Igor Klipii, remarcând că scopul Legislativului este de a fi aproape de oameni, de a inspira încredere, de a stimula spiritul civic și implicarea oamenilor în procesul decizional.

14.08.2020 Participanții Programului DOR în vizită „virtuală” la Parlament

Al 3-lea an consecutiv,  participanții la  Programului ”Diasporă. Origini. Reveniri” efectuează o vizită de informare în Parlament. De asemenea, anual, în luna august Legislativul este vizitat de familiile din diasporă.  În acest an, vizitele de informare se desfășoară online, în contextul pandemiei COVID-19, fapt care facilitează accesul pentru toți doritorii..

Ajuns la cea de-a opta ediție, Programul DOR are scopul de a oferi șansa copiilor și tinerilor din diasporă de a-și vizita țara de origine, de a cunoaște valorile și tradițiile naționale, de a lega prietenii, fiind un loc de întâlnire a diferitor culturi, datorită mediului divers din care revin.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...