Pe perioada vacanței funcțiilor de membru al CSM din rândul judecătorilor, acestea ar putea fi suplinite de membri supleanți

Chișinău, 20 mai 2020 – Pe perioada vacanței funcțiilor de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rândul judecătorilor, acestea ar putea fi suplinite de membri supleanți, până nu vor fi aleși membrii de bază. Un proiect de lege în acest sens a fost examinat, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei juridice, numiri și imunități.

Necesitatea proiectului este argumentată prin faptul că, în prezent, CSM activează într-o componență redusă. Funcția vacantă de membru al CSM din rândul judecătorilor urma să fie suplinită în urma alegerilor în cadrul Adunării generale a judecătorilor. Însă, deoarece la data de 17 martie 2020 pe întreg teritoriul țării a fost instituită starea de urgență, Adunarea generală a judecătorilor nu a avut loc.

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat raportul la proiectul în cauză, acesta urmează să fie votat în plenul Parlamentului.

20.05.2020 Ședința Comisiei juridice, numiri și imunitățiDirecția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...