PDM, la ședința dedicată aniversării a 103-a de la Unirea Basarabiei cu România: Unitatea prin cuget și simțiri se face prin fapte

Deputații Fracțiunii Partidului Democrat din Moldova, Monica Babuc, Ion Leucă și Ghenadie Buza au participat astăzi la ședința solemnă dedicată împlinirii a 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul a fost organizat în premieră la Parlamentul Republicii Moldova.

„Semnificația celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România trebuie să ne dea imbold să ne gândim la învățămintele votării actului Unirii și aici avem încă foarte multe de învățat. În primul rând, că unitatea prin cuget și simțiri se face prin fapte”, consideră deputata Monica Babuc. Drept exemplu au fost aduse realizările colegilor democrați: Ion Leucă, Ghenadie Buza și Ludmila Guzun, care cu ajutorul statului român au reușit să implementeze mai multe proiecte frumoase în raioanele pe care le-au condus. Totodată, dna Babuc s-a referit și la Guvernul Pavel Filip care a reușit să semneze cu autoritățile române actele necesare privind reunificarea prin infrastructură și aici vorbim despre interconectarea pe rețelele de gaze, energie electrică, drumuri, telefonie mobilă și altele. Au fost menționate și promovarea împreună cu partea română a Mărțișorului și Covorului în lista patrimoniului UNESCO.

Deputatul democrat Ion Leucă a adus în dar muzeului Parlamentului harta României Mari, menționând că atunci când un deputat și-a permis să rupă harta României Mari în plenul Parlamentului, și-a zis că neapărat va repara această mare eroare publică. „Mi-am zis că atunci când o să am ocazia să repar acest gest neprietenesc, o s-o fac. Am transmis în dar muzeului parlamentului harta României Mari ca niciodată spiritul românesc și dorința de reîntregire a românilor de pretutindeni să nu părăsească această instituție”, a declarat Ion Leucă.

Fracțiunea parlamentară PDM

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...