Fracțiunea PDM cheamă partidele de opoziție să vină la dialog doar cu formațiunile alese în Parlament de cetățeni și să nu facă jocul celor care cumpără deputați. Filip: Nu vad cum PD sau alte partide ar da mâna cu cei implicați în furtul miliardului și corupție politică

Deputatul Pavel Filip, a declarat astăzi, într-un briefing de presă, că regretă că unii colegi din opoziția veritabilă, care s-au format ca partid și au venit în Parlament pe valul nemulțumirii privind furtul miliardului, au ales să se așeze la masă cu autorii și beneficiarii acestei fraude.

„Atât Platforma DA, cât și PAS, dau dovadă de inconsecvență, întrucât una spun și alta fac. Au jurat că nu vor face niciodată alianță cu PSRM și nici n-au vrut să dea mâna cu ei, iar anul trecut au mers la președinție și au băut ceai cu ei. Au scandat în piață ”Miliardul înapoi”, iar azi fac înțelegeri și bat palma cu cei care, într-adevăr, aduc încet miliardul înapoi, doar sub o altă formă, prin investiții în deputați”, a spus Pavel Filip.

PAS și PPDA, acum câteva săptămâni, au declarat în Parlament că nu vor vota niciun Guvern cu deputații traseiști și corupți, iar astăzi sunt gata să facă înțelegeri cu ei. S-au declarat integri și corecți, iar astăzi închid ochii la corupție și acceptă cumpărarea de deputați cu bani murdari drept o normalitate.

„Am văzut astăzi declarația PAS că pe PD trebuie pusă în continuare presiune pentru a vota moțiunea de cenzură. Nu știm în ce constă această presiune. Până acum ea a constat în cumpărarea deputaților din fracțiunea PDM. Dacă se are în vedere că această presiune trebuie continuată, să mai cumpere 2-3 deputați care nu ajung până la 51 pentru a vota moțiunea de cenzură, atunci nu înțeleg care sunt valorile adevărate ale acestor formațiuni politice”, a declarat președintele PDM.

Pavel Filip a amintit că a avut ieri o întâlnire cu liderul PAS Maia Sandu, cu care a discutat despre situația politică modul în care este guvernată țara și despre felul în care pot fi îmbunătățite lucrurile.

„Continuu să cred că schimbarea nu poate fi făcută cu ajutorul unor deputați corupți, care au fost scoși ilegal și cu bani grei din PDM de hoții de miliarde. Nu văd cum PDM sau alte partide sănătoase s-ar așeza la masa de discuții cu cei care au plătit milioane de dolari ca să cumpere deputați. Nu văd cum PDM sau alte partide sănătoase ar da mâna cu cei care sunt implicați în furtul miliardului, afacerea cu Aeroportul, corupția politică”, a subliniat deputatul.

Este nevoie de un dialog constructiv între partidele sănătoase de pe scena politică, un dialog care să îmbunătățească viața cetățenilor și să ducă țara noastră în rândul țărilor europene, democratice și prospere.

PDM consideră că orice partid care se asociază cu grupările Candu și Șor nu mai poate fi considerat un partid credibil și un partener de dialog. De aceea, face apel la partidele de opoziție să lase deoparte interesele personale pentru funcții în Guvern și să vină la masa de dialog cu formațiunile care au fost alese în Parlament de cetățeni.

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...