Pavel Filip: Stafful electoral comun al PAS-PPDA și Candu-Șor a început să funcționeze: pentru ei, cu cât mai rău cu atât mai bine

Pavel Filip: Stafful electoral comun al PAS-PPDA și Candu-Șor a început să funcționeze: pentru ei, cu cât mai rău cu atât mai bine. Trebuie să lăsăm la o parte gândurile despre prezidențiale și să ne gândim mai mult la oameni

Președintele PDM, Pavel Filip, a menționat că prin asumare de răspundere de către guvern, proiectele pentru oameni, începute pe timpul când a condus executivul, au continuitate. Astfel, astăzi au fost aprobate patru proiecte de lege cu impact social major:

  • Lucrătorii medicali vor primi salarii mai mari din toamnă. +30% de la 1 septembrie, +30% de la 1 ianuarie, +40% la începutul lui 2021. În perioada Guvernului Filip salariile medicilor a fost majorate cu 83%. În plus, rudelor medicilor care au murit în lupta cu Covid-19 vor primi și ei alocații.
  • Programul Prima Casă va fi extins pentru polițiști, militari, angajații CNA, SIS, SPPS. Statul achită integral costul locuinței, angajații structurilor de forță vor plăti doar dobânzile. În acest scop vor fi alocate 20 milioane de lei. Programul Prima Casă, lansat în perioada guvernului PDM, are deja 4500 de beneficiari. Astfel tinerii sunt motivați să rămână acasă.
  • Și anul acesta vor fi acordate câte 700 lei ajutor financiar pentru toți pensionarii care au o pensie mai mică de 3000 de lei. Această inițiativă a fost lansată în 2018 și e bine că guvernarea a găsit posibilitate să majoreze suma alocată și numărul de beneficiari.
  • Fondul de subvenționare în agricultură va crește cu 100 milioane lei și depășește acum 1 miliard de lei.

Sunt proiecte bune, pe care PDM le-a pornit în ultimii ani, alături de alte proiecte, ca Drumuri Bune, Un doctor pentru tine, O nouă viață, proiecte apreciate de oameni.

Din păcate, opoziția de veritabilă a intrat deja în campanie electorală și a decis să boicoteze ședințele legislativului. „ Opoziția nu-și bate capul de oameni, ci de ratingurile sale politice. Înțeleg scopul celor din grupul Candu și Șor de a introduce haos în țară. Îmi vine greu să-i înțeleg pe cei din PAS și PPDA, dar ne dăm seama că este un an cu alegeri prezidențiale și, desigur, că pentru ei cu cât mai rău cu atât mai bine. Nu cred că le pică bine ca pensionarii să primească câte 700 de lei sau programele sociale pornite să fie puse în aplicare. Este foarte bine să lăsăm la o parte gândurile despre prezidențiale și să ne gândim mai mult la oameni”, a spus Pavel Filip.

El a precizat că stafful electoral comun al PAS-PPDA și Candu-Șor, despre care se discuta zilele trecute, deja a început să funcționeze și își coordonează bine acțiunile. Liderul democrat și-a exprimat speranța că nu va fi depusă o moțiune de cenzură, care ar tergiversa punerea în aplicare a acestor proiecte de importanță socială, așteptate de oameni.

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...