Pavel Filip: PSRM vrea pensii mai mici, pentru mai mulți pensionari. Acest proiect va duce la falimentul sistemului

Proiectul PSRM care se referă la vârsta de pensionare este total populist și va duce, în cel mai bun caz, la creșterea numărului de pensionari și la micșorarea pensiilor, iar în cel mai rău – la falimentul sistemului, a declarat în plenul Parlamentului, președintele PDM, Pavel Filip.

Liderul democrat a cerut astăzi excluderea de pe ordinea de zi a Legislativului a acestui proiect care va demola total reforma pensiilor. Coaliția PSRM-Șor nu a susținut propunerea Fracțiunii PDM.

Rreforma pensiilor a fost lansată de Guvernul Filip în 2016 și a avut ca scop final, majorarea pensiilor. A fost un proces complex și complicat, dar s-a reușit, cel mai important, a corecta o nedreptate care li s-a făcut celor care s-au pensionat înainte de 1999, cărora le-au fost ajustate pensiile afectate de devalorizarea banilor în timp. A fost introdusă o formulă nouă de calcul și au fost puse bazele unui sistem de pensii corect și echitabil, în care deputați, miniștri sau procurori nu mai au pensii de câteva ori mai mari decât profesorii sau medicii. A început recalcularea pensiilor pentru cei care au muncit după pensie, iar datele BNS  arăta că în 3 ani pensia medie a crescut cu 50%.

Fracțiunea PDM

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...