Pavel Filip: Proiectele PSRM-Șor duc la creșterea prețurilor, lipsa credibilității pe plan extern și la slăbirea BNM

Președintele PDM, Pavel Filip, a cerut excluderea de pe ordinea de zi a proiectului socialiștilor, care prevede anularea așa-numitei „legi a miliardului”. „Refuz să cred că PSRM nu are economiști sau specialiști în finanțe care înțeleg foarte bine consecințele inevitabile ale proiectului care anulează garanțiile de stat: slăbirea BNM, creșterea prețurilor și lipsa de credibilitate pe plan extern”, a declarat în plenul Parlamentului Pavel Filip.

Potrivit liderului democrat, acest proiect, dur criticat de FMI, nu doar că ne va strica relațiile cu partenerii externi, astfel încât nimeni nu ne va mai acorda împrumuturi sau granturi, ci și va duce la inflație, deprecierea leului și creșteri de prețuri. Singura explicație este că nu le pasă de toate acestea, nu le pasă de oameni și de cetățeni.

Solicitarea liderului democraților a fost susținută și de către deputații PAS și PPDA, dar nu a fost susținută de coaliția PSRM-Șor, care a intrat deja în campanie electorală și se retrag de la putere ca fasciștii, dând foc la tot în urma lor.

Fracțiunea PDM

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...