Pavel Filip: Opoziția de dreapta face jocul celor din grupurile Candu și Șor. PDM nu va discuta cu cei care s-au fondat și au crescut în baza coruperii politice prin cumpărarea deputaților

Președintele PDM, Pavel Filip, a declarat că astăzi asistăm la un fenomen regretabil și foarte straniu: conștient sau inconștient, opoziția de dreapta face jocul celor care se ocupă insistent de destabilizarea situației din țară.

Aceste 2 grupuri Candu și Șor au interesele lor, de a crea haos și instabilitate în țară, pentru că într-o situație de haos sau de criză îți poți rezolva mai ușor problemele. Este surprinzător însă că partidele pro-europene se lasă atât de ușor amăgite ca să facă jocul lor.

„Atâta au strigat și au criticat ultimii ani despre furtul miliardului, corupție, metode banditești, stat capturat, iar astăzi s-au așezat la masă cu ei. Dacă asta înseamnă valori pro-europene pentru colegii din PAS și PPPDA, atunci situația e destul de gravă. Oricum, trebuie să fie sinceri și să spună alegătorilor că s-au răzgândit din nou și vor să facă alianță cu cei care au furat miliardul”, a spus Pavel Filip.

Liderul democrat a menționat că ieri în spațiul public au apărut minciuni crase, precum că ar fi avut loc consultări cu participarea PDM pentru instalarea unui nou guvern. Prin această minciună crasă, reprezentanții PPPDA încearcă să camufleze discuțiile intense pe care le-au au cu grupurile Candu și Șor, susține Pavel Filip.

El a precizat că PDM că nu a primit nicio invitație oficială pentru discuții privind instalarea unui nou guvern. „Partidul Democrat poate discuta cu orice formațiune politică din parlament, dar nu va discuta cu cei care s-au fondat și au crescut în bază de corupere politică prin cumpărarea deputaților. Când PDM se va angaja într-o discuție sau va lua o decizie, o va face publică, pentru că deciziile în aceste cazuri se iau de forurile statutare ale PDM: Biroul Executiv sau Consiliul Politic Național”, a subliniat președintele PDM.

Pavel Filip a mai adăugat că toți cei care se bat cu pumnul în piept că au grijă de cetățenii Republicii Moldova, azi fac tot posibilul pentru a merge pe formula „cu cât mai rău cu atât mai bine” pentru ratingurile lor politice. Ei aleg să nu vină la ședințele Parlamentului, să nu ofere oamenilor salarii mai mari, ajutor celor din domeniul agriculturii, câte 700 de lei pensionarilor, în schimb arată că  pot face politică, pentru că se află în campanie electorală și se gândesc la alegerile prezidențiale și nu la cetățeni.

Fracțiunea parlamentară PDM

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...