Parlamentul se va convoca joi, 10 martie, într-o nouă ședință plenară din cadrul sesiunii ordinare de primăvară

Chișinău, 9 martie 2022 – Parlamentul se va întruni joi, 10 martie, într-o nouă ședință plenară din cadrul sesiunii ordinare de primăvară a anului curent.  

Biroul permanent al Legislativului a aprobat, astăzi, hotărârea privind convocarea ședintei plenare, precum și proiectul ordinii de zi a ședințelor pentru 10-17 martie 2022.

Joi, deputații vor examina mai multe proiecte de lege în lectura a doua. Print acestea sunt proiectele de lege cu privire la producerea, comercializarea și utilizarea materialului forestier de reproducere; pentru ratificarea Acordului multilateral al autorităților competente pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare; pentru modificarea Codului muncii și Codului educației; pentru modificarea Legii privind protecția mediului înconjurător, Legii regnului animal și Legii privind protecția aerului atmosferic.

Tot în lectura a doua, urmează a fi examinate modificările la Codul vamal și la Codul funciar al Republicii Moldova.

De asemenea, vor fi propuse spre dezbateri proiectele de lege pentru modificarea Regulamentului Parlamentului; Codului de procedură civilă și Legii insolvabilității; Codului serviciilor media audiovizuale și Legii comunicațiilor electronice.

În prima lectură vor fi examinate proiectele pentru ratificarea Acordurilor cu România privind asistența de 100 de milioane de euro și cel privind construcția podului de frontieră; proiectul de lege pentru modificarea Codului muncii și Legii cu privire la asigurarea de șanse între femei și bărbați; proiectul privind modificarea Legii privind sistemul public de pensii și Legii cu privire la ajutorul social.

De asemenea, urmează a fi supus dezbaterilor proiectul de lege privind susținerea participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și a membrilor familiilor lor în contextul comemorării a 30 ani de la războiul de pe Nistru.

Proiectul ordinii de zi mai include proiectul de lege privind unele măsuri suplimentare de susținere a călătorilor și a agenților economici din industria turismului pentru atenuarea efectelor negative generate de situația epidemiologică (COVID-19).

Vor fi examinate și alte acte normative importante.  

Ședința plenară de joi, 10 martie, va începe la ora 10:00.

Direcţia generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...