Parlamentul se solidarizează cu familiile copiilor nevăzători

Chișinău, 13 noiembrie 2020 – În contextul Zilei internaționale a educației copiilor nevăzători, Parlamentul se solidarizează cu familiile copiilor cu deficiențe de vedere și își reiterează angajamentul de a consolida și dezvolta în continuare comunicarea cu persoanele care au deficiențe de vedere.

Printre acțiunile de facilitare a dialogului cu oamenii nevăzători se numără lansarea materialelor informative despre Legislativ și despre mecanismele de implicare a cetățenilor în procesul decizional în limbaj Braille, dar și în versiunea ușor de citit, ușor de înțeles. Pentru cei mici, a fost lansată Constituția Republicii Moldova pe înțelesul copiilor.  

De asemenea, modulul paginii web pentru programarea on-line a vizitelor la Parlament a fost ajustat la regulile internaționale în domeniu, fiind prietenos persoanelor cu deficiențe de vedere.

În conformitate cu Strategia de comunicare pentru anii 2020-2024, Legislativul își propune în continuare să fie și mai transparent pentru public, inclusiv pentru persoanele care au deficiențe de vedere. În particular, a fost expertizat spațiul din interiorul instituției legislative pentru a fi ajustat nevoilor persoanelor nevăzătoare.

Parlamentul îndeamnă și alte instituții publice, mediul de afaceri, societatea civilă să intervină pentru protecția copiilor nevăzători, în special în această perioadă dificilă, pentru creșterea incluziunii lor, încât toți copii din Moldova să se bucure de o viață decentă și activă.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...