Parlamentul Republicii Moldova lansează podcastul ”Generația Z întreabă”

Chișinău, 29 iunie 2020 – Parlamentul Republicii Moldova lansează podcastul ”Generația Z întreabă” –  o inițiativă în cadrul căreia tinerii discută cu deputații despre subiectele care îi înteresează.

Podcastul ”Generația Z întreabă” este realizat de tineri, născuți în perioada anilor 2000, care abordează diverse teme, inclusiv economice, ecologice, sociale și politice,  pe care le analizează și discută cu deputații.

Scopul emisiunii audio este de a încuraja tinerii să abordeze problemele de actualitate, precum și să le reflecte în limbaj simplu și accesibil pentru tânăra generație. Podcastul durează maxim 60 de minute, autorul propune subiectul și deputatul cu care vrea să discute tema aleasă. Pentru a se înregistra trebuie să completeze un formular online cu criteriile de selectare. Acesta include vârsta participantului, subiectul interesat, o scrisoare de motivare și numele deputatului, împreună cu care își propune să realizeze emisiunea. (Formularul poate fi accesat aici)

Podcastul creat poate fi ascultat pe pagina www.multimedia.parlament.md  a Parlamentului, la rubrica Podcasturi,  precum și pe cele mai populare platforme specializate de difuzare prin podcasting – Google podcasts, Apple podcasts, Anchor.fm, Spotify. De asemenea, podcastul va putea fi ascultat și pe rețelele de socializare ale Legislativului de pe Facebook, Youtube, OK etc. Periodicitate va fi bilunară.

Primul podcast a fost realizat cu participarea deputatului Dumitru Alaiba și s-a referit la interzicerea utilizării și comercializării pungilor de plastic și a veselei de plastic de unică folosință.

Podcastul este un program radio stocat în format digital și care poate fi ascultat sau descărcat de pe Internet cu ajutorul unui computer sau a unui smartphone.

Parlamentul Republicii Moldova realizează mai multe proiecte pentru tineri, de educație civică și de încurajare a inițiativei civice.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...