Parlamentul Republicii Moldova a participat la Orășelul European

Chișinău, 9 mai 2024 – Parlamentul Republicii Moldova a participat la Orășelul European, organizat de Ziua Europei în Piața Marii Adunări Naționale. Vizitatorii au avut posibilitatea să afle, la cortul Parlamentului, mai multe despre progresele înregistrate în parcursul european al țării noastre, despre proiectele implementate cu sprijinul UE și despre rolul instituției parlamentare în proiectul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Parlamentul a pregătit materiale informative, quizuri cu întrebări despre Uniunea Europeană și activitatea legislativului, jocuri pentru copii, precum și premii pentru cei mai activi cetățeni. Totodată, deputații au fost prezenți în Orășelul European pentru a le răspunde oamenilor la întrebările care îi interesează. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a făcut un tur al Orășelului European.

„Ne leagă de Europa nu doar trecutul, dar şi speranţa zilei de mâine. În ultimii 3 ani, fiecare țară membră UE ne-a demonstrat că sprijină Republica Moldova și vor ca Moldova să devină europeană. Fiecare dintre cele 27 de state membre ne-a tratat cu deosebit respect şi empatie, aşa cum trebuie să fie într-o familie mare şi unită”, a menționat Igor Grosu.

09.05.2024 Orășelul European

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...