Parlamentarii din țările UE au vizitat raionul Ungheni, regiune în care a fost implementat un număr record de proiecte europene

Chișinău, 10 mai 2024 – Președinții grupurilor de prietenie din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene au vizitat raionul Ungheni. Acolo a fost implementat un număr record de proiecte europene, iar o parte din ele au fost vizitate de oficialii străini, care au fost însoțiți de deputații din Parlamentul Republicii Moldova.

Doar în ultimii cinci ani, Uniunea Europeană a investit în municipiul Ungheni, prin diverse proiecte, peste 300 de milioane de lei. Banii au fost investiți în mai multe domenii – educație, economie, infrastructură, servicii publice etc. Datorită acestui lucru, municipiul Ungheni s-a modernizat, iar localnicii beneficiază de drumuri reparate, iluminat stradal, piste pentru bicicliști și multe altele.

„În Ungheni a fost implementat un număr record de proiecte europene. E foarte ușor să știi că nu ești singur în aceste timpuri. Faptul că sunteți alături de noi, ne dă încredere să facem față tuturor provocărilor. Avem nevoie, în continuare, de ajutorul vostru, pentru că locul în care trebuie să fie Moldova este Uniunea Europeană”, a accentuat vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman, în discuție cu deputații din grupurile de prietenie din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene.

De asemenea, oficialii străini, însoțiți de deputații din Parlamentul Republicii Moldova, au mers la „Crama Mircești”, o afacere care s-a dezvoltat inclusiv cu suportul Uniunii Europene. În anul 2009, conacul boieresc a fost transformat într-o pensiune, care atrage turiști datorită vinului gustos și peisajelor pitorești.

În aceste zile, Președinții grupurilor de prietenie din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene efectuează o vizită comună în Republica Moldova. Parlamentarii din țările UE au transmis mesaje puternice de susținere pentru țara noastră și au împărtășit din experiența lor în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...