Parlamentul ar putea exclude interdicția de schimbare a destinației terenurilor agricole pentru a fi utilizate în scopuri miniere

Chișinău, 6 iulie 2022  Întreprinderile miniere vor putea să desfășoare activitatea de extragere a substanțelor minerale utile în hotarele perimetrelor miniere. Comisia agricultură și industrie alimentară a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la PROIECTUL de modificare a Codului funciar, lansat cu titlu de inițiativă legislativă de Președintele Comisiei, Vladimir Bolea.

Potrivit proiectului, va fi eliminată interdicția privind schimbarea destinației terenurilor agricole de calitate superioară, aflate în limitele perimetrelor miniere acordate pentru exploatare. Cererea de schimbare a destinației terenurilor agricole va putea fi depusă atât de către proprietar, cât și de către deținătorul de teren, cu acordul proprietarului autentificat notarial.

Autorul argumentează că inițiativa este necesară pentru a oferi posibilitatea întreprinderilor miniere, inclusiv cele cu capital străin, de a-și continua activitatea și de a implementa proiecte noi în industria minieră, precum și de a continua producerea materialelor de construcție din materia primă locală.

Proiectul a fost aprobat cu votul majorității membrilor prezenți și urmează a fi propus spre aprobare plenului Parlamentului, în prima lectură.

06.07.2022 Ședința Comisiei agricultură și industrie alimentară

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...